sunnuntai 13. marraskuuta 2016

ISÄNPÄIVÄMUTAKAKKUJA






Kaksi mutakakkua, appelsiininen gluteeniton & laktoositon ja ns tavallinen versio...

Appelsiinimutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori ja mehu

Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdotetaan munatja sokeri kuohkeaksi. Lisätään vaahtoon maissitärkkelys johon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoitetaan joukkoon suklaaseos sekä appelsiinin kuoriraaste ja mehu.
Uunin alatasolla  (vuoka 24 cm) 200 astessa noin 25 min....




Mutakakku:
125 g voita sulatettuna
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, rikotaan munien koostumus ja sekoitetaan ne ja jäähtynyt voisula keskenään. Sekoitetaan lopuksi kaikki varovasti sekaisin ja laitetaan voideltuun 20-22 kokoiseen irtopohjavuokaan. Uuniin 175 ja annetaan olla noin 20-25 min...

Päälle laitoin vielä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja suklaata.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti