keskiviikko 25. helmikuuta 2015

ERILAINEN LEIPÄ

No pakkohan se oli kokeilla hauskan näköistä leipää kun netistä tuommosen ohjeen löysin.
(vesimelonileipä) Taikinaan tulee seuraavaa:

0,5 dl maitoa
75 g voita
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 kpl munankeltuainen
1,5 tl suolaa
0,25 dl sokeria
jauhoja niin että irtoaa vuoasta
tilkka punaista ja vihreää elintarvikeväriä (pasta)
mustia oliiveja (rusinoitakin voi käyttää)
(tästä tulee yksi iso vuokaleipä)

Lämmitä maito lämpimäksi ja sekoita kaikki aineet joukkoon, viimeisenä muna. Lopuksi jauhoja pikkasen, niin että taikina on tosi löysää. Jaetaan taikina kolmeen kippoon niin että puolet taikinasta yhteen. Loppu puolikas puoliksi kahteen eri kippoon. Muutama tippa punaista väriä isoimpaan taikinaan (ja tähän punaiseen lisätään lopuksi pilkotut oliivit) ja vihreää toiseen pieneen taikinaan. Yksi jää ilman väriä. Lopuksi jauhoja kaikkiin niin että irtoavat sopivasti reunoista. Kohotetaan tunti liinan alla.
Kun taikinat ovat kohonneet, pyöritä punainen taikina pötkyläksi. Seuraavaksi kauli vaalea taikina levyksi ja sivele maitoa pullasudilla pintaan ja kääri se punaisen pötkylän ympärille. Sauma alaspäin. Lopuksi tee vihreälle taikinalle samoin. Laita hyvin voideltuun isoon leipävuokaan ja anna taasen kohota tunti. (En tainnut kohottaa kuin puoli tuntia)
Paista uunin alatasolla folio leivän päällä 200 astetteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja siivuta, avot! Pitäisi muistuttaa vesimelonia.

Eikä se tällä kertaa ihan sitä muistuttanut, hih! Väri oli livenä kyllä pikkasen punasempi kuin kuvassa ja maku oli kyllä ihan hyvä, ei siinä mitään. Leipävuoka taisi olla pikkasen liian pieni. Olisi pitänyt varmaan laittaa paistumaan suoraa pyöreään vuokaan ni olisi muotokin ollut oikea.....






Koitin vähän siistiä reunoja....ei aina mee kuin Strömsössä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti