sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

TONNIKALAHYYDYKE

 Tätä hyydykettä olen tehnyt eri variaatioilla niin että mukana on leipä pohjalla. Vähän kuin suolainen juustokakku. Nyt tein pelkän hyydykkeen lisukkeilla. Tätä voi syödä vaikka leivän kera tai lisukkeena pääruuan kanssa... 



1 prk kermaviiliä
175 g kruunumajoneesia (tuubi) 
100 g lohituorejuustoa
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 dl silputtua tilliä
Puolikas punasipuli pilputtuna
2 rkl ketsuppia
Ripaus pippuria ja suolaa
Loraus sitruunan mehua
Ripaus basilika & valkospulimaustetta

1 dl vettä + 1 kpl kasvisliemikuutio
6 kpl liivatelehtiä

Kaikki aineet vain sekaisin, paitsi kasvisliemivesi plus liivatteet. 
(tonnikalasta valutin isoimman nesteen pois) 

Kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatteet lopuksi  kuumaan nesteeseen. Kaadetaan norona lopuksi täytteen joukkoon. Sitten hyytymään jääkaappiin yön yli. (vedellä kostutettu silikonivuoka). Irtoaa hyvin vuoasta kun kumoaa suoraan lautaselle. 

Koristelin sipulilla, tillillä, kananmunilla, viinirypäleillä ja katkaravuilla.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti