tiistai 22. joulukuuta 2020

ROMMIKAKUT

Tein jouluksi anopille ja omalle äidille viemisiksi rommikakut. Erona ainoastaan että toinen oli gluteeniton kuivakakku. Gluteeniton kakku on tummempi, joten joko lorahti hieman enemmän kaakaojauhetta sinne ja kun oli silikonivuoassa, saattoi olla senkin takia tummempi... Toinen oli vanhassa alumiinisessa kakkuvuoassa. 




Ohje:

200 g voita
2,5 dl siro-sokeria
3 kpl kananmunia
2 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl tummaa rommia
50 g appelsiinikrokantteja


Uunissa 175 astetta. 
Vatkataan ensin voi ja siro-sokeri kunnon vaahdoksi. Sitten lisätään munat yksitellen. Vatkataan hyvin ainakin 5 min. 
Sihdataan joukkoon kaikki loput aineet. (appelsiinikrokantit laitoin ihan lopuksi vasta) Vatkataan hyvin. Lisätään rommi ja vatkataan lisää ainakin viisi minuuttia... Lopuksi kääntelin joukkoon appelsiinikrokantit.

Kaadetaan voilla voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. 
Paistetaan uunin alatasolla noin 45 min. Tikulla kannattaa tarkistaa onko kypsä. Mikäli puutikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Annetaan jäähtyä ritilän päällä hetki ennen irroittamista.

Koristelin tomusokerilla kakut vain ensin, mutta sitten teinkin päälle vielä kuorrutuksen ja massasta kukkasen. 🌼

Kuorrutus per kakku
1 rkl sulatettua voita
1,5 dl tomusokeria
1 rkl tummaa rommia
Vettä sen mukaan kuinka notkeaa haluaa kuorrutteen olevan... 



Vaaleampi oli enemmän halkeilevampi mutta ei haittaa menoa. Täytyy sanoa, että kun korvasin ohjeessa vehnäjauhot suoraan gluteenittomilla, niin toivottavasti maistuu yhtä hyvältä kun toinenkin kakku. Ja miksei maistuisi 🙂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti