perjantai 29. toukokuuta 2020

SIENIJAUHELIHAPIIRAKKAA


Otin pakkasesta viime vuotisia kangassieniä ja paistoin ne sipulin kera ja maustoin aromisuolalla ja pippurilla. Lisäksi paistoin hirven jauhelihaa. Maustoin sen suolalla, pippurilla, sipulilla, valkosipulilla sekä savupaprikalla. 



Pohja
100 g voita
0,5 tl suolaa
40 g parmesanjuustoa (hienoa) 
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vichyä

Täyte
Paistettua hirven jauhelihaa
Paistettuja kangassieniä sipulilla
2 rkl tomaattimurskaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g parmesan-tuorejuustoa
Pieni paprika
Muutama luumutomaatti
Juustoraastetta
Suolaa ja pippuria

Pohjassa nypein kaikki aineet sekaisin (viimeisenä vichy) ja taputtelin taikinan piirakkavuoan pohjalle reunoja myöten. Esipaistin uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia. Sitten laitoin täytteen siihen päälle. Ensin ripottelin keltaista paprikaa pohjalle, päälle jauheliha- ja sienisekoitusta. Sinne tänne luumutomaatin palasia ja lopuksi kerma-maito-tuorejuusto-mausteseos... 
Päälle juustoraastetta ja uuniin noin 25 min 210 asteeseen... 
Ei huono! 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti