sunnuntai 17. toukokuuta 2020

ÄITIENPÄIVÄ-VIIKONLOPPU VOL 3.


Niin ihana viikonloppu kyllä!
Nuoriso (tyttären kamut) juhli mummonmökissä pienellä porukalla pitkästä aikaa, paljuilivat ja herkuttelivat siellä. Puhe oli että kun minun omat vanhemmat ja poikakin tulee perheineen syömään, niin pysyvät nyt sitten eri puolella tonttia. Tytär toi vielä kukkia ja hänen kaveri skumppapullon. Kiitokseksi paljun lämmittämisestä. Oi että!! Niin huomaavaista 
porukkaa..



Siskokin tuli tänä sunnuntaina syömään ja toi ihanan leipäjuustosalaatin. Itse tein muusia, hirvipaistia, punaviinikastiketta (kaupan, ettei ny ihan överiksi mene), kukkakaaligratiinia, rakuunaporkkanoita sekä jälkkäriksi marenkijuustokakkua ja sacher-kakkua. Sacher-kakusta en jaksa kirjoittaa ohjetta, kun siitäkin versioita on yhtä monta kuin tekijääkin olevansa. Itse laitoin väliin appelsiinimarmeladihilloa ja vaniljakastiketta, ettei olisi niin kuivaa. Taikinaankin lisäsin hasselpähkinärouhetta pussillisen... (90g)







Oli niin kiva nähä kaikki muruset!! Niin aikuset, kuin nämä nuoretkin.. Kummallinen raekuurokin saatiin tänään koettua. Lähti yhtä nopeasti kuin tulikin. Olisi saanut enemmänkin jyrähdellä ukkonen, mutta ei kuulunut kuin yhden kerran pieni jylinä. Kun siinä sitten asiantuntevasti nuoriso sanoi että raekuuron aikana voi esiintyä ukkostakin. 







****

MARENKIJUUSTOKAKKU

Pohja:
100 g (laitoin 13 kpl) Digestive-keksejä
45 g voita

Täyte:
4 kananmunaa (vain valkuaiset käytetään)
400 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl perunajauhoja

Lisäksi:
300 g mansikoita
50 g pistaasipähkinöitä
tomusokeria

Laitoin leivinpaperin sydämen malliseen irtopohjavuokaan ja laitoin murustetut keksit, joihin sekoitin sulan voin sinne pohjalle tasaisesti.
Valmistin marengin erottamalla valkuaiset kulhoon, lisäsin sokerin ja vaahdotin paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi.
Toiseen kulhoon kippasin tuorejuustot, sitruunan mehun sekä perunajauhot ja sekoitin hyvin. 
Lisäsin sitten marengin varovasti kolmessa erässä tuorejuustoseokseen, nostellen nuolijan avulla seoksen tasaisesti sekaisin.
Kaadoin massan keksipohjan päälle ja laitoin 170 asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi...
Sai rauhassa jäähtyä huoneenlämmössä ja siitä sitten jääkaappiin seuraavaan aamuun asti, josta vasta kakun irrotin.
Koristelin mansikoilla. pistaasipähkinöillä ja tomusokerilla.
Tämä ohje oli "Meillä kotona-sivustolla".
HYVÄÄ!


***********






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti