tiistai 19. toukokuuta 2020

METSÄSTÄJÄNLEIPÄ


Sieniä olen laitellut monta monta vuotta. Lempisienet, rouskut ovat suurinta herkkuani, muodossa missä tahansa. Nyt löysin pitkästä aikaa korvasieniä ja nyt aattelin ekan kerran niistä tehä jotain.
Ryöppäsin (sain oikein 6 kpl) ne kolme kertaa viisi minuuttia. Luin että riittäisi kaksi kertaa viiden minuutin kiehautus, runsas huuhtelu alussa ja välissä, mutta olivat niin vahvan hajuisia että ajattelin kerta kiellon päälle...


Paahdoin sämpylät ja niiden päälle kasasin salaattia, pihvin, sienikastiketta sekä paistettua punasipulia. 

Hirvipihvit (5 kpl) 
500 g hirven jauhelihaa
2 keltuaista
1 dl paahdettua sipulirouhetta
1 tl suolaa
Ripaus pippuria
1 dl pilputtuja yrttejä

Kaikki aineet sekaisin ja paistamaan pannulle öljyn ja voin sekoituksessa, neljä minuuttia per puoli. Pihvit saavat olla paksuja. Paistamisen jälkeen kääri odottamaan folion sisälle. 


Kastike
6 kpl esikäsiteltyjä korvasieniä
1 dl kermaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl omenamehua
Ripaus suolaa ja pippuria
parmesanjuustoa oman maun mukaan
1 rkl Maizena-kastikesuurusta 

Paistoin sienet voissa, lisäsin muut aineet (viimeisenä juusto) ja annoin muhia viitisen minuuttia. 
(tästä sain kastiketta kolmelle leivälle) 

Kasasin annoksiksi ja päälle paistoin vielä hieman punasipulia. Rouhaus pippuria ja ripaus savusuolaa päälle niin avot!! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti