keskiviikko 1. tammikuuta 2020

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2020





Eilen paisteltiin pizzoja leivinuunissa.... Hikistä hommaa, mutta saatiin tehtyä. Ja täytyy sanoa että pitkästä aikaa oli kyllä maukkaita ja kivan rapsakoita. Jokainen valitsi täytteensä itse. Pari tein uunissa ja taidettiin 10 kpl paistaa leivinuunissa. Hitsi kun kauneimmista unohtui ihan kuva ottaa.... Oli niin kiire syödä. Hih! 








Illalla myöhään oli vielä perunasalaattia ja nakkeja. Ketä sitten paljuilun jälkeen jaksoi syödä. 
Mutta siis tänä vuonna otettiin rennosti ja vedeltiin päivällä itsetehtyä pizzaa (itsellä nälkä olikin jo melkein ohi, kun oman sain valmiiksi) 
Jälkkäriksi olin tehnyt valkosuklaajuustokakkua (pakastanut muovipulloon) ja päälle tein mirror glazen. Se ei onnistunut kovin hyvin. Tuli liian ohueksi. Aina ei mene kuin Strömsöössä. 
Lisäksi tein perinteistä rahkaa, jos joku ei Baileysta uskalla syödä. 
Mutta Baileys-pannacotta ei voi mennä pieleen. Oma lempparini. 

Baileys pannacotta
3.5 liivatetta
2 dl täysmaitoa
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1,5-2 dl Baileys-likööriä
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta

Ensin liivatteet likoamaan kylmään veteen. Noin viideksi minuutiksi. Mitataan kattilaan sokeri, kerma, maito ja likööri. Kuumennetaan kiehumispisteeseen. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja lisätään ne seokseen. Lisäsin perään sitten myös vaniljasokerin ja vaniljauutteen... 
Sekoitin hyvin ja kaadoin skumppalaseihin. Annoin hyytyä seuraavaan päivään ja päälle ripottelin murskattuja pistaasipähkinöitä. Mitkä pähkinät vaan sopivat omasta mielestä tuohon... 





Ja tästähän ei voi muutakuin jatkaa kevyemmin. 
Hyvää Uutta Vuotta! 



Köpi tänä aamuna 💖




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti