sunnuntai 19. tammikuuta 2020

BABYSHOWER-KAKKU


Oli mahtavaa tehdä ekaa kertaa tällaista mahakakkua! Sain tehdä miniälle yllätysjuhliin tämän. 
Kasasin kakun tarjottimelle, jossa pohjalla ainoastaan paksua alumiinipaperia.




Ostin itselle vähän aika sitten jalkapallon (puolikkaan) muotoisen kakkuvuoan, jossa saa tehtyä mahan mallisen kakun. Tein netistä jonkun ohjeen mukaan sen kakkupohjan, mutta se nousi aivan liikaa ja siitä tuli hieman liian kuiva, joten tein seuraavan ohjeen mukaan kakkupohjat erikokoisissa irtopohjavuoissa. Niistä tuli tosi hyvät ja kosteat. Otin kylläkin jalkapallonmuotoisesta kakkupohjasta sen päälliosan käyttöön, koska siitä sai kivasti sen kuperan osan kakkua varten. Kasasin kakun sitten siihen vuokaan hyytymään.

Suklainen kakkupohja
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Tein näin:
Vuorasin 3 eri kokoista irtopohjavuokaa leivinpaperilla ja voitelin reunat kevyesti.
Sekoitin kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisäsin sitten joukkoon maidon, kahvin, öljyn sekä kananmunat. Kaadoin taikinat vuokiin ja laitin 175 asteiseen uuniin noin 40 min. En muista tarkkaan. Tikulla testasin sitten kypsyyden. Olisin voinut halkaista pohjat vielä mutta tein karkeasti vaan tosi paksut kakkukerrokset.




Täyte
600 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
9 kpl liivatteita
tilkka sitruunan ja limen mehua +  vettä

Soseutin mansikat, lisäsin sokerin ja lisäsin tuorejuustot joukkoon. Laitoin livatteet likoamaan, ja vaahdotin sitten kermavaahdon. Lime-sitruuna-vesiseoksen kuumensin kattilassa (olisiko ollut noin 0,5 dl) ja liotin sitten liivatteet siihen. Ensin puristin liivatteista enimmät vedet pois.
Lisäsin norona liivatenesteen täytteeseen. Nostelin joukkoon lopuksi vaahdotetun kermavaahdon.




Olin tätä ennen muotoillut kulhoihin sopivan kokoiset kakkupohjat (tisseihin sopivat hyvin jälkiruokakulhot.) Ja tisseihin siis käytin perus-levykakkupohjaa, josta muotoilin sopivat palaset. En huomannut mitään vaihekuvia ottaa, mutta ihan ekaksi pitää laittaa kelmua kulhon pohjalle, jotta kakku irtoaa siitä sitten kivasti. Alimmaiseksi kulhoon laitetaan se pienin pohja, kostutetaan maidolla ja lisäsin päälle vielä ihan hippasen granaattiomenahilloa. Siihen päälle sitten sopivasti mansikkatäytettä ja seuraava kakkupohja siihen päälle. Näin niin kauan että kulho täyttyy. 
Viimeistä ylintä pohjaa (mistä tulee siis kakun pohja) en kostuttanut kauheasti. Kakkupohja oli omasta mielestä muutenkin kivan kostea. Sitten käännetään kelmu kanneksi ja laitetaan jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.



Marenkikreemi kakun päälle
3 valkuaista
2,25 dl sokeria
270 g voita
0,5 dl vettä


ohje suoraan täältä:


**********

Kermavaahtopursotus kakun päälle
6 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhoa (noin)
punaista pastaväriä


Sivelin tätä myös masun päälle tosi vähän. (kreemikerroksen päälle siis)
Pursotetaan tähtityllalla ympyröitä, aloittaen keskeltä ulospäin, nostamatta tyllaa ylös. Rinkuloita vaan sitten vieri viereen...

Päällystin tissiosan ihonvärisellä muotoilumassalla (olisi voinut olla hiukan tummempi) ja liiveiksi/topiksi tein punaisesta massasta koristukset sekä itse topin. Omasta mielestä onnistuin tosi hyvin näin ekakertalaisena kun tällaisen kakun tein! Tuli hyvä fiilis!



IHANAA kun olen saanut maailman parhaimman miniän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti