tiistai 12. marraskuuta 2019

PUNAVIINI-MOKKAPALAT


Tein ekaa kertaa tällaisia mokkapaloja. Ohje suoraan ulkomaalaiselta sivustolta.
Jännän makuisia. Hyviä tietenkin, kun on suklaata. Punaviinistä itse en välitä, mutta tähän sopi yllättävän hyvin.
Melkein lisäisin ohjeeseen vielä vaniljasokeria.... 


Nämä punaviinibrowniet ovat nimeltään Red Wine Brownies with Drunken Cranberries ja niitä varten tarvitset seuraavat ainekset:
– 3/4 kupillista (noin 1,8 dl) punaviiniä
– 1/2 kupillista (noin 1,2 dl) kuivattuja karpaloita
– 3/4 kupillista (noin 1,8 dl) jauhoja
– 1/2 teelusikallista merisuolaa
– noin 110 grammaa voita + hieman lisää voiteluun
– 6 oz (170 grammaa) suklaata (esim. tummaa)
– 3 suurta kananmunaa
– 1,5 kupillista (noin 3,5 dl) sokeria
– 1/3 kupillista (noin 0,8 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
– 1/2 kupillista (noin 1,2 dl) pilkottuja saksanpähkinät (halutessa)

Näin valmistat punaviinibrowniet:
1. Pienessä kulhossa sekoita punaviini ja karpalot ja anna niiden olla puolesta tunnista tuntiin tai kunnes karpalot näyttävät täyteläiseltä
2. Sekoita jauhot ja merisuola kulhossa ja siirrä syrjään
3. Kulhossa kiehuvan veden yllä lämmitä voi ja suklaa, kunnes ne ovat juuri sulaneet ja sekoita ne yhteen
4. Ota kulho pois lämmöltä ja sekoita sekaan kananmunat yksitellen. Jos kulho vaikutaa todella kuumalta, anna sen jäähtyä vajaan tunnin ajan ennen kuin lisäät munat)
5. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita, lisää sitten toisesta kulhosta jauhosuolaseos ja sekoita hyvin
6. Sekoita sekaan viini ja karpalot ja jos käytät saksanpähkinöitä, lisää ne tässä vaiheessa
7. Kaada taikina voideltuun 20cm x 20cm -kokoiseen vuokaan ja paista 177-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillen tikkuun ei tartu taikinaa.
8. Kun browniet ovat paistuneet, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä noin puoli tuntia vuoassa ja sitten siirrä jäähtymään ne ritilälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti