lauantai 9. marraskuuta 2019

ISÄNPÄIVÄ


Meillä juhlittiin nyt perjantaina jo isänpäivää, koska suurin osa porukasta pääsi syömään meille juuri silloin. Mahtavaa kun paikalle pääsi pappa, taata, isäntä ja yksi tuleva isäkin.
Ihanaa! Oma isä korjasi samalla keittiön lamppunikin joka oli pimahtanut rikki. Kiitos! Hih! Tulee aina meille työkalupakki mukana. Maailman paras isä! <3

Tein ruoaksi hirvipullia, valkosipulikermaperunoita ja jallukastiketta...
Lisäksi oli peuran ja kauriin palvia, suppilovahveropikkelssiä, puolukkapunasipulihilloketta ja jottain muuta pientä. Jälkkäriksi tein Salted Caramel-juustokakun.
Sen ohjeen löysin Kakkuviikarin sivuilta.


Tarkkaan kun en mitään kastikeaineksia mittaa, niin suurinpiirtein ohje

Jallukastikkeelle:
 2 dl kastikeaineksista tehtyä lientä
1 rkl hunajasinappia
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
 1 rkl maissitärkkelystä tai vastaavaa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl yhden tähden jallua

Saa muhia rauhassa puolisen tuntia.....




Salted Caramel - juustokakku (Glut & Lakt)

Pohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
(huoneenlämpöistä)
1,5 dl sokeria
 1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle
Sormisuolaa
Salted & Caramel -suolapähkinöitä





1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24 cm irtopohjainen vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 min, kunnes on saanut vähän väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-35 min kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
5. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen noin 20 min. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista.
Anna kinuskin jäähtyä minuutin verran, kaada sitten kakun päälle. Tasoita pinta.
6. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Ripottelee sormisuolaa ja halutessa suolapähkinöitä kakun päälle ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti