keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

SITRUUNAISTA


Tein sitruunakakkua ja sitruunamuffinsseja....
Osan vein sitten töihinkin tulevan synttärin kunniaksi. Leikkasin kakun siivuiksi ja lisäsin päälle vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, sekä juuri ostamiani makeita mansikoita. Itsellä oli vielä kaupasta ostettuja Amaretto-marenkeja, joten niitäkin sitten vielä tuli laitettua vaniljavaahdon päälle.




Sitruunamuffinssit
3 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl Limoncello-likööriä
1 kpl sitruunan kuori (raastettuna)
1 dl margariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot vaahtoon kevyesti käännellen. Pese sitruuna ja raasta siitä kuori. Lisää lopuksi taikinaan keskenään sekoitettu sitruunanmehu, likööri sekä sulatettu margariini.
Paista uunissa 175 asteessa noin 15 min.



**********




Sitruunakakku (Atelje Finnen sitruunakakku)
50 g voita
2 sitruunaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl kermaa
0,5 dl Limoncello-sitruunalikööriä
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

kostutukseen yhden sitruunan mehu + 1 dl tomusokeria
(Itse kostutin liköörillä ja tomusokerilla, oman maun mukaan)

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sulata voi. Raasta sitruunoista kuoriosa ohueksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä sula voi, kuoriraaste, kerma ja limoncello. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti nuolijalla taikinaan.

Voitele vuoka  (leipävuoka) ja vuoraa pohja leivinpaperilla. (Itse käytin silikonista kakkuvuokaa)
Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja sitten lisää siihen kostutusliemi.
Anna makustua ainakin 10 minuuttia.
Oli hyvää!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti