lauantai 1. kesäkuuta 2019

SIENIRISOTTO


Tänään otettiin ihan rennosti vaan. Koiran kanssa päivällä vähän köpöttelyä, uusi kukkapenkki takapihalle ja paljuilua. Illaksi kun luvattiin sadetta, niin oli kiva tehdä ruokaakin ihan rauhassa.
Tein kermaista sienirisottoa ja isäntä paistoi grillissä kauriin sekä peuran filettä. Ne sitten siivuiksi ja lautaselle. Voin kertoa että nyt oli kyllä niin suunmyötäistä ruokaa että! Pakkohan siinä oli  sitten viinilasillinenkin ottaa.



Aloitin risoton tekemisen sillä, että paistoin pannulla öljyssä metsäsieniä ja sipulia. Lisäsin sekaan kolme desiä risottoriisiä ja sekoittelin niitä keskenään hetken. Niin että riisi muuttui hieman läpikuultavaksi. Kaadoin pannulle noin desin valkoviiniä ja sekoittelin sen aikaa, että se imeytyi sinne. Lisäsin seuraavaksi kuumaa kasvislientä noin 6 dl (en kauheasti mittaile yleensä mitään että...)
reilu kauhallinen kerrallaan. Niin että jokainen kauhallinen imeytyi erikseen seokseen. Tässä meni kaiken kaikkiaan varmaan sellaiset puolisen tuntia, kunnes lopussa lorautin joukkoon parisen desiä pippurikermaa. Lopuksi maistelin ja hippasen lisäsin suolaa ja pippuria sekä voinokareen.
Koristeeksi hieman kevätsipulia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti