maanantai 2. huhtikuuta 2018

PÄÄSIÄINEN


Niin mukava pääsiäinen kaiken kaikkiaan. Saa nukkua pitkään....mummuset, pappaset, sisko ja lapset kamuineen kävivät syömässä. Meillä oli kaikki eilen gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa.

Ruokana oli valkosipulikermaperunoita perinteisesti, sitten oli lampaasta hyytelöä, leikkelettä, paistia, nakkeja ja pateeta. Tein myös kananmunia, joissa päällä täytteenä lohta, tuorejuustoa, tilliä, mätiä, ruohosipulia ja mausteita, oli siskon tekemää vuohenjuustosalaattiakin. Minun tekemää kinkkupepperoni-hyydykekakkua ja siskon tekemää suklaa-jälkkärikakkuakin oli vielä lisäksi. Mummu toi sämpylöitä, sienisalaattia ja toinen mummu juustoja. Kyllä kelpasi! Ihan oli napa täynnä vielä illalla!




Jälkkäriksi tein appelsiinijuustokakkua aperol spritz- juomasta. Oli turhan tiukkaa, muikeeta ja jämäkkää tavaraa (ohjeen mukaan tein). Itse lisäsin joukkoon vielä kermavaahtoa ja enemmän appelsiinimehua, mutta omasta mielestä ei kyllä ollut riittävästi letkeetä ja makeaa.




MAKU-LEHDESTÄ OHJE:

pohja
jaffakeksiä paloiteltuna (glut)

täyte
400 g appelsiinituorejuustoa
(vaihtaisin puolet appelsiinirahkaan)
1 dl appelsiinimehua (enemmänkin voi laittaa)
1 dl vatkattua kermavaahtoa (itse lisäsin, saisi olla 2 dl)
3 liivatelehteä
(lisää sokeria)

Aperol-hyytelö
2 dl Aperolia (kiehautin)
1 dl kivennäisvettä
2 rkl sokeria
4 liivatelehteä
(vähemmän liivatetta, enemmän sokeria)

Koristeena oli valmiita kaupan timattikoristeita ja vihreää marmeladia
(Tästä tulee 10-12 hengelle)













2 kommenttia:

  1. Upeeta, mutta, mutta , pieni musta pilkku, pienet kananmuna tiput puuttuivat, heh. olisi ollut mukavaa olla mukana. Stefanos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Ei muuten ollutkaan ainuttakaan keltaista tipua missään..olivat varmaan karanneet. Suklaamunia sentään oli.

      Poista