tiistai 10. huhtikuuta 2018

KLAPIHOMMIA


Isännällä perinteisesti näinä aikoina keväästä viikon verran klapihommalomaa, paitsi aateltiin että tänä vuonna ei tarvitsisi, kun viime vuonna tuli tehtyä niin paljon että riittää. No sehän sitten paloi koko vaja viime kesänä, niin pakkohan sitä on lisää puuta saada. Ajattelin itekin oikein repästä ja pitää yhden vapaapäivän ja avustaa näissä hommissa. Saisi pihaakin vähän kevätkuntoon. Pihasaunan alta kaikki ryjä pois. Luvattiin niin aurinkoista päivääkin. Yöllä vielä pakkasia mutta eiköhän se kevät tästä jo pikkuhiljaa....
Piha vaan vielä yllättävän jäässä että kaikkea hommaa ei pysty vielä tekemään.
Uusi vaja siis tehty jo vanhan tilalle, mutta maalausta ja pientä naputtelua vailla valmis.  Iso puukärrykin on vajan vieressä, johon mahtuu puita lisää kun tuo vaja on sen verran pieni, että täytyy sinne saada kolat, pyörät yms puiden lisäksi. Ruohonleikkurille tulee kesällä vajan taakse oma tila/katos.
Pikkuhiljaa hyvä tulee.


Löytyi jotain kuvia vielä vanhasta vajasta.... puuceekin meni.........Tämä siis viime vuonna kesäloman aikaan. Kyllä se säikäytti sen verran, että aina kun savua näkee, on heti varpaillaan. Nyt on talossa lisää sammutuspeittoja, isompaa letkua ja pumppua, jotta lammesta saa vettä tarvittaessa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti