torstai 28. joulukuuta 2017

KINUSKILEIVOKSET


Kinuskikissan sivuilla oli kilpailu, jossa aiheena Kinuskissan 10 v-synttärit.
Tein sitten muutaman kinuskileivoksen.




Itsellä on 1967 vuodelta äidiltä saatu keittokirja ja siitä tämän leivoksen idea lähti.
Sifonkikakku on maultaan minun lempikakkua, koska siinä on appelsiinia. Sitten löysin samaisesta kirjasta KOOLA-kuorrutuksen ohjeen, joten sitä piti heti myös kokeilla. Eli on kuin kinuskia mutta nimi oli niin hauska ja tulipa piiiitkästä aikaa tehtyä itse kinuskia.


Chiffoncake:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4 rkl öljyä
2 keltuaista
1 dl vastapuristettua appelsiininmehua
1 appelsiinin kuori
4 valkuaista + 0,5 tl suolaa


Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe, sokeri, öljy, keltuaiset ja appelsiininmehu tasaiseksi taikinaksi.
Lisää appelsiininkuoret. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä kakkutaikina varovasti valkuaisiin. Laitoin taikinan neliskulmaiseen irtopohjavuokaan, josta saa sitten leikattua palasia oman maun mukaan leivoksia varten.
Uunissa 175 ja noin 30 min.


Kun kakku oli jäähtynyt, leikkasin siitä muutaman palasen, jotta sain 5-6 leivosta. Laitoin vain kaksi palasta päällekkäin ja väliin koolakuorrutusta.


Kostutus:
3 rkl sitruunanmehua ja 3 rkl vettä
(Kostutin kakun palat ennen kuin leikkasin levyn palasiksi. Laita oman maun mukaan)

Koolakuorrutus:
1  1/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl kaakaota
1 rkl siirappia

Sekoitetaan kaikki aineet keskenään kattilassa ja annetaan seoksen muhia hiljalleen noin vartin verran, sekoita välillä.
Keittoaika noin 15 min

Kinuskileivokset:
Eli kun kakku kostutettu ja paloiteltu sekä koolakuorrutus jäähtynyt, niin voi leivokset kasata seuraavasti:
Lisää koolakuorrutukseen pienin erin 60 g vaahdotettua voita ja sekoita seos hyvin.
Laita koolakiisseliä leivosten väliin ja loput kuorrutuksesta leivosten päälle….



Päälle:
Koristeeksi laitoin pistaasipähkinä-mantelirouheseosta ja suklaakisun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti