lauantai 17. kesäkuuta 2017

NOKKOS-FETAPIIRAKKA


Laitan tämän ohjeen tähän talteen, koska meinaan tehdä tätä juhannukseksi. Sain tätä kaverin luona kahvin kera ja oli kyllä tosi hyvää! Tämä on suoraan Marttojen sivulta tämä ohje.

(Tämä kuva lisätty kuva juhannuksen aikaan....)

Pohja:
100 g voita
2 keitettyä perunaa hienona raasteena
2,5 dl jauhoja
2 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2-3 dl kiehautettuja nokkosenlehtiä hienonnettuna
1 nippu kevät- tai ruohosipulia
200 g fetajuustoa pieninä kuutioina
2 dl maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Sekoitetaan keskenään pehmeä rasva ja perunaraaste. Sekoitetaan jauhot ja leivinjauhe keskenään ja nypitään se sormin rasva-perunaseokseen. Lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Taputellaan vuoan pohjalle ja reunoille taikina.

2. Sekoita keskenään nokkosenlehdet, hienonnetut ruohosipulit sekä feta. Sekoitetaan keskenään maito sekä munat, maustetaan suolalla ja pippurilla. Lisätään munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaadetaan vuokaan.

3. Paistetaan 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte kokonaan hyytynyt.


Ei muutakuin nokkosia etsimään ämpärin kera, hih!!!

(Täällä niin ihana kesämaisema että kyllä kelpaa ettiä.....................)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti