torstai 22. kesäkuuta 2017

JUHANNUSTA!





Juhlan kunniaksi hyydykekakku irish-coffee-teemalla.
Juhannuksena meillä täällä mummu, pappa, sisko, eno ja kummitäti. Nuorisokin pyörii nurkissa mutta ei taida paljon näkyä kun molemmat ovat Rauman RMJ:ssä juhlimassa juhannusta..
Me "vanhat" herkutellaan kotosalla saunan, hyvän ruuan ja hyvän seuran merkeissä!


                              IRISH-COFFEE -KAKKU

Pohja (26 cm):
125 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
 1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
4 tl espressopikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan, kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään. Sulatetaan voi ja lisätään munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja jäähtynyttä voita.
Laitoin taikinan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Uuniin 200 astetta ja noin vartin verran saa olla...

(Halutessa voi pohjan kostuttaa kiehauttamalla 1 dl vettä ja 1 rkl sokeria. Lopuksi lisää 2-3 rkl viskiä joukkoon ja dippaa pullasutia nesteeseen ja kostuttaa pohjan sillä kevyesti....)


Täyte:
1,5 dl vahvaa kahvia
4 rkl viskiä
225 g minivaahtokarkkeja
4,5 dl kermaa + 1 tl vaniljasokeria


Kuumennetaan kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, lisätään viski ja vaahtokarkit.
Otetaan kattila pois levyltä. Sekoita karkkeja niin kauan että ne sulavat. Lämmitä levyllä uudelleen (varovasti) mikäli vaahtokarkit eivät tahdo sulaa....Kun täyte on hyvin jäähtynyt, lisätään vaahdotettu kerma.  Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yöksi.

Koristeeksi tein suklaasta kengän ja pari pusuhuulta. Värjäsin ne elintarvikevärillä punaiseksi. Kiitos vaan kummitädille hyvästä suklaasta! Samalla vähän juhlistetaan siskon kanssa meidän synttäreitäkin. Aina on hyvä syy herkutella ja juhlia siis enemmän!

EDIT: Kakku ei mennyt niinko Strömssssööössä tällä kertaa, joten peitin koko komeuden kermavaahdolla ja mansikoilla, näin se menee! :D










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti