perjantai 12. elokuuta 2016

VAALEA MUTAKAKKU



3 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g voita
145 g valkosuklaata (Panda)
3,5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinin mehua
appelsiinin kuoriraastetta


Vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi, lisätään varovasti joukkoon sulatettu voi ja valkosuklaa.
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään varovasti nekin taikinan joukkoon. Lopuksi appelsiinin mehu ja raaste. Kaadetaan taikina voideltuun irtopohjavuokaan. (Koko 23-24)
Uuniin 200 ja sinne keskitasolle vartiksi.

Ehdottomasti tämän kanssa kuuluu marjat ja mieluiten vielä kastiketta päälle. On tuhtia tavaraa, joten sitä ei isoa palaa tarvitse ottaa. Helppo ja nopea tehdä ja riittää ainakin 8 hengelle. Pala kun tosiaan ei tarvitse olla iso. Mieluiten tarjoaa vasta seuraavana päivänä kun appelsiinikin makustunut yön aikana jääkaapissa paremmin. Pohjasta oli aikas tahmea ja päältä rapea. Päälle ripottelin tomusokeria.
Seuraavaksi voisinkin tehdä niin että vaihdan appelsiinin limeen tai sitruunaan.....
Oli niin mahtavaa kun meilläkin ekaa kerta tuli mustikkapensaasta satoa!






Tämän kuvan lisäsin myöhemmin. Tein limevalkosuklaamutakakun.
Pohjalle ennen taikinan laittoa ripottelin kookoshiutaleita.....
Nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti