lauantai 14. toukokuuta 2016

VADELMATARTALETIT


Herkuttelua, herkuttelua:

Pohja:
100 g voita
75 g tomusokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Pehmennetään voi ja lisätään sekaan kaikki aineet paitsi jauhot. Nypitään ensin massa sekaisin ja sitten vasta lisätään jauhot ja nypitään vähän lisää. Jääkaappiin odottamaan että massa kohmettuu pikkasen niin on parempi käsitellä kun laittaa vuokiin. Laitoin taikinan muffinssivuokaan, jonka koloissa olivat silikoniset kukan malliset muotit. (Tein taikinasta 11 kpl palloja, jotka muotoilin silikonivuoan pohjalle, pistelin haarukalla myös pohjiin reikiä) Tästä satsista sain siis 11 kpl tartaletteja.
Uunissa pohjat olivat noin 10 min 180 asteessa....
Päälle laitoin vaniljakreemia (valmisjauheesta), vadelmia ja tomusokeria...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti