torstai 5. toukokuuta 2016

ÄITIENPÄIVÄKAKKUA




Tämän juustokakun idea lähti ihan vaan siis siitä kun söin mustavalkoisia englanninlakuja...

Jos joku nimi pitää kakulle keksiä se voisi olla vaikka
Kookos-limekakku salmiakkisydämillä.
Tämä kakku on kokonaan gluteeniton ja laktoositon.
Makustuu nyt jääkaapissa parisen päivää.










Hasselpähkinälimekeksit
300 g Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta
1 dl hasselpähkinäjauhetta
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g lakt. Sunnuntai margariini
1 muna
2 limen raastettu kuori

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, lisätään huoneenlämpöinen voi, sekoitetaan murumaiseksi.
Lisätään muna ja sekoitetaan. Annetaan vetäytyä kylmässä tunnin verran.
Pyöritellään taikinasta palloja leivinpaperin päälle pellille.
Painetaan litteäksi ja paistetaan 190 asteisessa uunissa n.10 min.

Pohja:
Noin puolet kekseistä murennettuna
250 g
60 g voita sulatettuna
(Irtopohjavuoka 23 cm)



Salmiakkisydämet:
4 liivatelehteä
3/4 dl Apteekkarin salmiakki-mixeriä
2,5 dl vettä
0,5 dl tummaa siirappia
0,5 dl maissitärkkelystä

Laita lakritsitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Ravista mixeripulloa huolellisesti jotta väri sekoittuu. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Sekoita joukkoon liivatteet. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen. Jäähtyy noin 40 min...Sekoittele välillä jotta ei paakkuunnu ja on helpompi kaataa voideltuun muottiin sisälle joka on laitettu
keksipohjan päälle.



Lime-kookos-täyte:
5 liivatelehteä+ 0,5 dl vettä
2 limen mehu
1 limen kuoriraaste
4 dl kookoskermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria


Liotetaan liivatteet. Vatkataan kookoskerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkataan tuorejuusto ja kaikki muut ainekset sähkövatkaimella toisessa kulhossa.
Puristetaan liivatteet kuiviksi ja sulatetaan kiehautetussa vedessä.
Kaadetaan liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, lisätään kookoskermavaahto
 joukkoon varovasti.  Sitten jääkaappiin hyytymään.

Eli siis ekaksi tehdään keksipohja, laitetaan keksipohjan päälle hyytymään
salmiakkisydämet (voidellut sydänmuotit), kun ne ovat hyytyneet,
otetaan muotit varovasti pois ja
tehdään lime-kookostäyte joka kaadetaan sydämien tasolle vuokaan. Saa hyytyä vuorokauden
jääkaapissa ainakin.

Salmiakkisydänten takia kookostäytettä jää aikas paljon ylimääräistä. Itsellä kävi vielä niin että laitoin vahingossa kookoskermaa 5 dl, Siitä lopusta voi tehdä vaikka toisen pienemmän juustokakun pakkaseen.....(itsellä jäi pikkasen myös salmiakkitäytettä)
 Tai sitten vaan puolittaa ohjeen niin tulee yksi sopivan kokoinen juustokakku. Mikäli ei salmiakista välitä niin jättämällä sen pois tulee yksi korkea kookoskakku..........






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti