sunnuntai 15. marraskuuta 2015

VIIKONLOPUN HERKKUJA


Syöminenhän on aina kivaa ja vielä kivampaa kun löytyi vielä suppilovahveroitakin!
Mikäs sen mukavampaa kun laittaa niitä kermaperunoiden ja peuranpihvin kylkeen. Lisäksi piiitkästä aikaa ns vehnäleipää.....

Skonssit:
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 valkosipulikynttä pilpottuna
50 g voita
0,5 dl juustoraastetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl juustoista kermaa
0,5 dl maitoa
pippuria, mausteita

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, nypitään voi joukkoon. Lisätään juustoraaste, tuorejuusto, kerma ja maito. Tuorejuustohan ei skonsseihin kuulu mutta laitoin kun sattui sitä olemaan enemmän kuin juustoraastetta. Vaivataan taikina kevyesti sekaisin ja laitetaan jauhoselle pöydälle ja muotoillaan jauhosin käsin taikinasta ympyrä. Nostetaan pellille ja kostutetaan maidolla. Laitoin päälle merisuolaa ja pippuria myllystä. Lisäksi laitoin vielä mozzarella spice-mixiä ja seesasimsiemeniä.  Uuni 220 ja noin 10-15 min. Riippuu kuinka paksun kiekon tekee...









Pakkasesta otettu juustokakun pala....koristeltu suklaalla.

Elämäni ekat kaalikääryleet! Yllättävän hyviä olivat! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti