maanantai 16. marraskuuta 2015

RIIMIPEURASKONSSEJA


Tein skonsseja nyt niin yksinkertaisella ohjeella kun vaan voi. Oikeasti jääkaappi tosi tyhjä ja näitä aineksia löytyi juuri muutamaan pieneen skonssiin päiväkahvin kanssa.


2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
25 g voita
0,75 dl juustoista kermaa
0,5 tl rosmariinia

Kuivat aineet keskenään vaan sekaisin ja lisätään kylmä voi nyppien taikinaan. Lisätään kerma ja sekoitetaan varovasti. Laitetaan taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitaan paksuhko levy, josta otetaan muotilla pyöreitä paloja.
Voitelin kananmunalla ja laitoin päälle vähän yrttimaustetta.
Uuniin 225 ja 8-10 min.

Väliin laitoin riimipeuraa jota oli pakkasessa ja vanhan tuorejuuston lopun maustoin eri mausteilla mitä kaapista löytyi. Maistui!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti