maanantai 23. marraskuuta 2015

RUOKA TIELLÄ PITÄÄ


Joku ihme innostus nyt on tehdä pullaa. Vaikkakin tein vaan pikkusen taikinan niin kyllä siitäkin tuli ainakin 12 pikkuista pullaa...olisi vaan pitänyt laittaa paperivuokiin ja vuokaan, niin ei olisi levinnyt niin paljon. Tuli ehkä liian likilaskusia tällä kertaa. Mutta eipä sillä malllilla nyt näin kotosalla väliä ole. Kahvin kanssa maistui joka tapauksessa.

Iltaruuaksi tein uuniperunoita, (pakko leikkiä taas vähän muotin kanssa, mutta eipä mennyt perunaa hukkaan kun koirille keitin loput perunarääppeet mitä jäi....) parsaa, peurapullia ja hollandaisekastiketta. Peurapulliin laitoin ainoastaan kananmunan, maitoa, paistettua sipulia ja mausteita. Mutta tällä kertaa tuli ehkä turhan paksua kastikkeesta. Ohjeeseen lisäsin vielä valkoviiniä, niin sitten on sopivan letkeetä.


Kastike:
5 kpl kananmunan keltuaista
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl puristettua sitruunan mehua
suolaa ja sokeria ripaus
250 g voita

Lisätään huoneenlämpöiset keltuaiset tehosekoittimeen, lisätään kaikki aineet sekaan paitsi voi. Kone käyntiin. Kuumennetaan voi kiehuvaksi ja lisätään nauhana tehosekoittimeen. Valmis!



Kierrepullat:
25g hiivaa
1,5 dl maitoa
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 muna
50 g voita
5-6 dl jauhoja

Täyte:
50 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl paksuhkoa valmista vaniljakastiketta
1 dl puolukoita

Voitelin kananmunalla
                                                  Uunissa 225, 12 min



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti