torstai 30. huhtikuuta 2015

VAPPURUOKAA


Meillä tänään syödään peurapihviä, lohta, makkaraa ja kaikkea muuta herkkua.
Aamulla tänään ennen töihin lähtöä koristelin vielä mansikkarahkakakunkin. Pieni, sopiva ja maukas. Kuvan kakku sovellettu kuohuviinijuustokakusta sopivaksi jättäen tuorejuusto pois ja tilalle rahkaa.
Tein pitkästä aikaa itse myös  perunasalaattiakin. Sieltä sun täältä ohjeita ja seuraavia sain aikaiseksi:





Fresita-kakku:

Pohja: 200 g LU Bastogne-kanelikeksejä
           75 g voita

Täyte: 2 dl mansikkasosetta
           1 dl Fresita kuohuviiniä
           2 dl kermaa
           200 g maustamatonta tuorejuustoa
           1,5 dl tomusokeria
           yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
           2 rkl sitruunamehua
           6 kpl  liivatelehtiä *
           0,5 dl Fresitaa *

Kiille:    3 liivatelehteä *
             0,5 dl vahvaa mansikkamehua *
             1 dl Fresita- kuohuviiniä
             1 dl vadelmajuomaa
             (tarvittaessa punaista elintarvikeväriä)
                               koristeeksi mansikoita
                                ja pistaasipähkinöitä
                                (Vuoka 20-22cm)


Perunasalaatti

1 kg perunoita (noin)
1 kpl omena
6 kpl retiisiä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl aioli majoneesia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa (vajaa)
1 pieni nippu ruohosipulia
   (osa koristeeksi päälle)
  pikkasen pippuria









Pikkasen myös simaa pulloon ja herkkuja
nauttimaan..............no kuvaanhan kuuluisi tietenkin munkit tai donitsit mutta sattuneesta syystä en tuohon niitä nyt laittanut. Ostin oikein kauniita donitseja Lidlistä eilen työmatkan varrelta. Pääsin kotiin ja aattelin kuvata kauniit valkosuklaapäällysteiset herkkudonitsit ja otin ne siitä paperipussista ulos. Olivat sitten liimaantuneet yhteen nämä suklaakerrospuolikerrokset ja olivat yhtä mössöä kun ne irrottivat toisistaan. 




HAUSKAA VAPPUA !!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti