maanantai 27. huhtikuuta 2015

LEIPÄJUUSTOA  JA  LAKKAHILLOA

Ajateltiin isännän kanssa oikein herkutella viikonloppuna ja oikeastaan tällä kertaa minä en tehnyt mitään, vaan menin valmiiseen pöytään! Oma herkku on leipäjuusto ja lakkahillo ja se näkyi myös viikonlopun menyyssä..........elikkäs oli patonkia, lohkoperunoita, hirven sisäfilettä, viiniä, lakkoja ja kermavaahtoa. Lisäksi vielä Irish coffee jälkkärijuomaksi. Illalla oli vielä leipäjuustoa lakkahillolla ja kananmunia katkaravuilla ja mädillä. Ei tästä parempaa oikeastaan voisi ruoka olla. Itse tehdään paljon ruokaa (tällä tarkoitan että lohkoperunat tehdään yleensä itse perunoista, leivät leivotaan itse ja kastikkeet tehdään itse) mutta nyt ajateltiin päästä helpolla. Suunnitelmissa kyllä vielä on itse tehdä leipäjuustoa uunissa. Se on vielä kokeilematta.





Leipäjuusto uunissa:

3l maitoa
2 tl juuston juoksutinta
0,5 tl suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (38) ja sekoita siihen juoksutin. Anna maidon juoksettua astiassa paikallaan 30-60 min. (Kunnes pinta on kova) Lämmitä juustomassaa uudelleen samassa kattilassa huolellisesti sekoittaen, kunnes hera alkaa irtaantua, noin 40 asteessa. Painele massa pohjaan ja kaada hera pois. Siirrä massa juuston paistoalustalle ja paista leipäjuustoa tulen loimussa, kunnes pintaan ilmestyy tummia täpliä. Uunissa voi myös tehdä tämän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti