perjantai 16. helmikuuta 2024

YSTÄVÄT

 Meillä oli eilen ihania ystäviä kahvittelemassa. Ollaan tunnettu entisessä työpaikassa muutaman vuoden ja jatkettu tapaamisia silloin tällöin vuorotellen toistemme tykönä. Tänään olimme meillä. 
Aikaa vietetään askarrellen, juoruillen, herkutellen tai muuten vaan oleskellen. Tällä kertaa teimme tiskiräteistä vähän kauniimpia. Eli tekstiilitusseilla oman tiskirätin koristelu mieleiseksi. Tai sitten vaikka leimasimilla ja leimasinvärillä kuvioita. Tiskirätin kun sitten silittää (minuutin verran) kun on kuivunut, niin kestää hyvin käytössä.










Tein herkutteluhetkeen mokkapaloja, sitruunajuustokakkua, ruisnappeja lohimoussella sekä vaaleita leipiä peuranpalvikinkulla. Sitruunajuustokakun ohjeen laitan tähän mukaan sekä marenkien ohjeen. Niitä ei tule usein tehtyä. Nyt laitin keltaisella elintarvikevärillä pursotuspussin reunoille puutikulla väriviivat, jotka sitten tarttuivat kivasti marenkiin kun pursotin pellille. 
Juustokakun päälle levitin ohuen kerroksen vielä Lemon curdia. Piti koristella kakku mansikoilla, mutta olikin suurin osa mennyt sitten homeseen piruvie. Ei saisi niitä liian aikasin ostaa. Muutaman hyvän mansikan sitten paloittelin pieniksi paloiksi ja laitin kakun reunoille. Päälle kermavaahtoa ja marenkeja. 




Sitruunajuustokakku

Pohja
200 g kaurakeksejä
70 g voita

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g maustamatonta rahkaa
2 dl vispikermaa
1,7 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 ison sitruunan mehu
3,5 kpl liivatteita










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti