lauantai 10. helmikuuta 2024

PUPUKAKKU

 Tänään juhlittiin lapsenlapsen 4v-synttäreitä. Tein gluteenittoman ja laktoosittoman porkkanakakun.  Ohjeen otin Himoleipurin sivuilta, koska täytekakkuna en ole ennen porkkanakakkua tehnyt. Oli kyllä aika tuhti. Väliin laitoin sitruunamoussea normaalin porkkanakakun täytteen sijaan, joka oli omasta mielestä tosi hyvää. 


On viikolla ollut kiireitä ja tein kaksi pohjaa jo keskiviikkona jääkaappiin odottamaan, jotta saisin korkean pupukakun. No tulin sitten eilen illalla kotiin, ja huomasin että molemmat olivat raakoja keskeltä, kun niitä aloin halkaisemaan ja toinen oli ihan vino. Päätin sitten tehdä vielä yhden pohjan (jauhot vaihdoin Sunnuntain gluteenittomiin, jotka olivat heittämällä paremmat tähän kakkuun kuin Semperin) Se onnistui hyvin. Edelliset laitin vielä hetkeksi uuniin. Jännä vaikka tikutin kakut,  niin olivat raakoja keskeltä. (Minulla irtovuoka oli kokoa 24) No kakun puolikkaat uuniin, kiertoilmalle. Yhtäkkiä alkoi ylemmän pellin leivinpaperi palamaan! Siis mitä!! Äkkiä pelti pois uunista, liekit sammuksiin ja puhallusta liesituulettimeen, että imee pienen savun tuoksun. Yksi kakku roskiin, toinen käyttöön. Eli onneksi oli nyt sitten kolme kerrosta kakkupohjaa. Ihan meinasi paniikki iskeä. Huh!! 😅

Kakut kostutin ananasmehulla ja joka kakkukerroksen väliin laitin lemon gurdia ja sitruunamoussea. Tänä aamuna kun kakku oli asettunut, laitin kaupan valmista sitruunakreemiä kakun ympäri. Lopuksi päälle kermavaahto+tuorejuustokuorrutusta.

 Sokerimassasta tein pupun korvat, nenän, suun ja tassut. Itse olisin halunnut kakusta korkeamman, mutta näillä mentiin ..

Makea ja tuhti pläjäys!






Sitruunamousse
400 g maustamaton tuorejuusto
4 dl kermaa (vaahdota)
1,5 dl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunan mehua
5 kpl liivatteita + 0,5 dl sitruunanmehua







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti