tiistai 11. huhtikuuta 2023

SITRUUNAMURURAHKAPIIRAKKA

 Tänä vuonna en pääsiäisenä leiponut mitään herkkuja itse. Nyt teki mieli jonkin sortin rahkapiirakkaa ja kun jääkaapissa oli kaksi päiväyksen ylittänyttä rahkapurkkia niin... AVOT! 



Sitruunamururahkapiirakka

Taikina ja muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
2 kpl kananmunia

Täyte
400 g maitorahkaa
120 g smetanaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunia
1 kpl sitruunaa

Laita uuni lämpeemään 200 asteeseen.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi seokseen. 
Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen.  Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja kananmunat. Levitä taikina nuolijan avulla svyän uunipannun (ei koko uunin levynen) pohjalle, jossa leivinpaperi. 
Valmista täyte: sekoita rahka, sokerit ja munat. Pese sitruuna ja raasta kuori täytteen joukkoon. Lisää myös mehu.
Lisää täyte pohjan päälle.
Lisää täytteen päälle vielä muruseos.
Laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
Maistui!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti