torstai 24. maaliskuuta 2022

YSTÄVIÄ KAFFEELLA

 Lämmittelin pitkästä aikaa meittin mummonmökkiä eilen, kun entisiä työkavereita tulee tänään kahvittelemaan. Tein kinkku-aurapiirakkaa pellille. Kuvassa näyttää kyllä paljon muhkeammalta mitä oikeesti oli livenä. Makua ei kyllä haitannut. Pitihän sitä nyt tietenkin jo vähän maistella.  

Jotain makeaa tietty täytyy kahvin kanssa olla, vaikka niiiiiin tässä koittaa kesä-kuntoon kampanjaa itsellä pitää. Enkä kyllä muista milloin olen kääretorttua viimeksi tehnyt. Nyt tein appelsiinin maulla höystetyn sellaisen. On kiva nähä porukalla ja virkata auringonkukkia ja herkutella kahvin äärellä.
En malta odottaa!



KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA 
 
 Pohja
     250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
hyppysellinen suolaa
1 rahkapurkki (250 g)

Nypein keskenään voin ja kuivat aineet. Lopuksi lisäsin rahkan.
Painelin / kaulitsin taikinan jauhojen avulla tasaiseksi pohjaksi pellille.

 Täyte
2 kananmunaa
250 g savupalvikinkkua
150-180 g ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
5 dl juustoraastetta
1 suippopaprika
100 g aurajuustoa
pippuria

Sekoitin keskenään munat, ranskankerman, tuorejuuston, 3 dl juustoraastetta, hippasen aurajuustoa sekä pippurin. Lisäsin joukkoon puolet kinkusta ja kaadoin sitten pohjan päälle tasaiseksi. Sen päälle sitten ripottelin loput kinkun palaset sekä pilkotun paprikan.
Lopuksi päälle 2 dl juustoraastetta sekä aurajuustoa.
Sai olla uunissa noin 30 minuutttia 200 asteessa.




**


APPELSIINIKÄÄRETORTTU

Pohja
4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori

Täyte ja päällinen
2 dl kermaa
1 prk appelsiinirahkaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljakreemiä

Pohjassa ensin vatkasin munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Mittasin kuivat aineet erikseen omaan astiaan, sekoitin hyvin ja sitten lisäsin ne siivilän läpi munasokeri-seokseen. Sekoittelin varovasti. Lopuksi appelsiinin raastettu kuori.
Levitin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja sitten vain uuniin 190 asteeseen 7-10 minuutiksi.

Täytteessä vatkasin ensin kermavaahdon, lisäsin sitten rahkan ja sokerit sekä vaniljakreemin.
Levitin noin puolet jäähtyneen levyn päälle. Rullasin kääretortuksi ja laitin jääkaappiin tekeytymään.
(tämän tein eilen) 
Tänään levitin lastalla loput kermaseoksesta kääretotun päälle ja koristelin koristeilla mitä nyt sattui kaapista löytymään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti