keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

MOKKAPALAT

 Tein pitkästä aikaa mokkapaloja. Kerrankin kun oli leipomisintoa (ollut vähän hiljemmalla tässä vähän aikaa), niin eipä sitten talossa ollutkaan yhtään kananmunaa. No eipä se mitään. Tein sitten tällä kertaa munattomat  mokkapalat, pieneen, korkeaan uunipeltiin/vuokaan. Yleensä itsellä kaapissa riittää jauhoja, sokeria ja muita aikas hyvin, niin nyt loppui tumma kaakaojauhekin...ohho! Sen sitten korvasin tavallisella kaakaojauheella. Tämä ohje otettu Kotilieden sivuilta netistä, Suklaapossun ohjeella, mukaellen.






Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2,25 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
0,75 dl öljyä
2,75 dl vettä

Kuorrutus
50 g (maidotonta) margariinia sulatettuna
2,5 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl tomusokeria
2 tl vaaleaa kaakaojauhetta

Laita uuni 200 asteeseen lämpeämään. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunivuoalle.
(pieni ja syvä)
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun jää raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa. Anna pohjan jäähtyä hieman ennen kuorruttamista. Kuorruta kuitenkin piirakka vielä lämpimänä.

Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita espressopikakahvijauhe veteen. Sekoita kahviseos ja vaniljasokeri sulan rasvan joukkoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Tee kuorrutus suht nopeasti ettei jämähdä. 

Päälle laitin vielä suklaarakeita. Saa makustua yön yli jääkaapissa. On kivampi leikata palasiksi seuraavana päivänä.

OLI KUULEMMA TOSI HYVÄÄ!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti