sunnuntai 8. marraskuuta 2020

ISÄNPÄIVÄ

 Meillä juhlittiin eilen jo isänpäivää. Oli mummuset ja pappaset kaikki paikalla. Pojallekin perheineen vietiin oven taa oikein annokset juhlan kunniaksi, kun hän oli tullut kolmen viikon työreissulta kotiin ulkomailta ja se karanteenihan nyt täytyy pitää, vaikka ensimmäinen koronatesti olikin puhdas. Otettiin siinä vielä Skype-yhteys, jotta nähtiin heidät "livenä"  ja vaihdettiin porukalla kuulumiset. 

Sisko oli oli tehnyt hyvää kasvissosekeittoa ja minä tein valkosipulikermaperunat, lanttulaatikon, kauriinkareet, hirvipaistin, salaatin sekä leipätikut. 

Jälkkäriksi tein sitruuna-mango juustokakun ja lakkakakun. Kaikki olivat gluteenittomia ja laktoosittomia, paitsi leipätikut... 







Mango-sitruunajuustokakku

Pohja
150 g glut digestive-keksejä
50 g voita

Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g mangorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1, 5 dl mangososetta
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan kuoriraaste
1 pienen sitruunan mehu
4 kpl liivatteita


******


Lakkakakku (kakkupohja lasitekniikalla
6 kpl munia (lasillinen) 
1 lasi sokeria
Puoli lasia perunajauhoja + tl leivinjauhetta

Pohja kolmeen osaan ja kostutus maidolla. Väliin lakkahilloa ja kermavaahtoa, joka maustettu vaniljasokerilla. 

Päälle kermavaahtoa sekä mokkakreemiä.
Reunoille mantelirouhetta. 

Mokkakreemi
1 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1,5 dl vahvaa kahvia
1, 5 tl perunajauhoja
150 g voita

Sekoitetaan ja kiehautetaan kattilassa kaikki paitsi voi. Jäähdytetään. Vatkataan voi ja sekoitetaan neste norona voin joukkoon koko ajan vatkaten. 
Kreemiä voi levittää ja pursottaa kakun päälle..

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti