keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

TAKAPIHALLA PIKNIKILLÄ


Niin ihanaa oli nähä pitkästä aikaa akkakööri, jonka kanssa treffaillaan silloin tällöin, askarrellaan, neulotaan tai muuten vaan oleskellaan ja tietenkin herkutellaan.
Tänään tein Cappuccino-juustokakkua, pikkupizzat sekä kesäkurpitsa-galetten savukinkulla. Galettea sain viime viikonloppuna lakkiaisissa, niin nyt olikin hyvä tarjota sitä samaa, kun omasta mielestä oli niin hyvää. (alkuperäinen ohje oli Meillä Kotona-sivustolla) Tähän vaan lisäsin nyt sitten hieman savukinkkua, kun tuosta suolasesta niin tykkään...




CAPPUCCINO-JUUSTOKAKKU

Pohja
175 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte
3,5 kpl liivatelehteä
0,5 dl espresso-kahvia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
200 g vaniljatuorejuustoa
1,5 tl vaniljasokeria
200 g makurahkaa (Irish Cream & Coffee)
1,5 dl tomusokeria

Kiille
5 kpl liivatelehteä
5,5 dl vettä
2,5 rkl sokeria
syötäviä kukkia, vadelmia
(kiilteen ohje oli Kinuskikissan sivulla) 





KESÄKURPITSA-GALETTE SAVUKINKULLA

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl kermaviiliä
0,5 dl kylmää vettä
2 tl sitruunan mehua

Täyte
400 g kesäkurpitsaa (1 kpl)
hieman savukinkkusuikaleita
0,5 tl suolaa
130 g ricotta-juustoa
50 g pecorino-juustoa raastettuna (parmesan)
1 rkl sitruunan mehua
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
1/4 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia
2 rkl valkosipulioliiviöljyä

1. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se tasaiseksi jauhojen ja suolan kanssa.
2. Lisää mukaan kermaviili, vesi ja sitruunan mehu. Sekoita ainekset nopeasti yhteen käsin.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita taikinapallo jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

4. Viipaloi kesäkurpitsa aivan ohuiksi siivuiksi. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suola.
Pyöräytä kesäkurpitsat suolan kanssa sekaisin ja jätä valumaan noin puoleksi tunniksi.
"Itkettämisen" jälkeen rutistele hellästi vielä ylimääräiset nesteet pois.
5. Sekoita keskenään ricotta- ja pecorinojuustot ja mausta seos sitruunamehulla, sitruunan kuoriraasteella, mustapippurilla sekä timjamilla. (Itse käytin kuivattua)
6. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla isoksi ympyräksi (että mahtuu hyvin pellille), siirrä kaulittu pohja kaulimen avulla leivinpaperin päälle.
7. Levitä sitruuna-juustotäyte keskelle galette-taikinaa tasaisesti niin, että reunoille jää tyhjää viiden sentin verran.
8. Asettele kesäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja voitele niiden pinta oliiviöljyllä.
Lisää päälle hippasen savukinkkusuikaleita.
9. Nosta täytteettömät reunat taittamalla kohti keskustaa. Vähän sivelin vielä valkosipulioliiviöljyä reunoille. 
10. Paista galettea 200-asteisessa uunissa noin 35 min.

(taikinan voi tehä jääkaappiin jo edellisenä iltana)

Uunista oton jälkeen ripottelin keskelle hieman mozzarellaraastetta... 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti