lauantai 7. joulukuuta 2019

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JÄLKEISET


Enpä muista milloin viimeksi on kokkailun puolella mennyt niiiin paljon persilleen kuin nyt. Heh!! Ekaksi aattelin että teen upeita Baileys-suukkoja (kun neekerinsuukko-sanaa ei saa varmaan käyttää enää)  Noh, ranskalaisen marengin teko meni hyvin siihen asti, kunnes lisäsin baileysin. Sitten siitä tuli liian löysää. Ei saanut pursotettua pellille, jotta olisin saanut pakkaseen ja päällystänyt sitten valkosuklaalla. Koitin testata sitten vielä uunimarengin muodossa. Ei. Vatkain hajosi. Lisäsin nesteeseen liivatetta ja heitin pakkaseen. Tänään koitin miten on jäätynyt. Noh, jotenkuten, ei tarpeeksi. Pari suukkoa tein, johon valkosuklaata sitten valuttelin. Eipä ollut kaunis näky. 

Olin ajatellut tehdä siis aiemmin vielä ruistuulihattuja, mutta eihän se ilman vatkainta onnistu, kuten ei cheddar-pikkukeksit mitä aattelin tehä. No tein sitten vaaleita pipareita sekä joulutorttuja, koska kananmunatkin alkoivat olla jo kortilla näiden muutaman epäonnistuneen marengin myötä.. 

No vaaleiden pipareiden kohdalla aattelin että käytänpä minun uutta hienoa puista kaulinta, mihin on painettu upea kuvio, jossa porot juoksevat kauniissa kuusimetsässä. Kuvio tulisi kauniisti taikinan pintaan. Juu ei tullut. Ehkä toimii normi ruskean piparitaikinan kanssa paremmin. 
Revin taikinaa kaulimesta irti ja otin suosista muotilla palasia... (kun sain sen kaulittua normi kaulimella sopivaksi levyksi) 

Joulutortutkin olisivat voineet olla uunissa muutaman minuutin kauemmin. 

Koirus sai muuten aika monta keltuaista eilen herkuksi... 












Mutta kivaa oli porukalla herkutella ja pelailla lautapelejä. Ruuat kun onnistui kuitenkin oikein hyvin, parasta oli lanttuloora. Iso Baileys-pullokin saatiin tyhjäksi illan aikana kyllä. No problemo. 

Itsenäisyyspäivän vastaanoton mekotkin tuli arvosteltua jokainen. Siitä ei tingitä. 
Siskolle kiitos hätävarakakusta! 
😘😁

Ps. Ai niin. Joulupukki kuulemma lupasi tuoda minulle uuden vatkaimen.... 
Upeeta! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti