sunnuntai 22. syyskuuta 2019

HERKUTTELU SUNNUNTAI


Niin kiva viikonloppu! Oli tyttären kavereita täällä perjantaina saunomassa, paljuilemassa ja viihdyttämässä meitä vanhoja, hih!!  Itsekin innostuin niin että tuli oikein baarissakin kävästyä piiiitkästä aikaa nuorison kanssa. Oma lempidrinkki tällä hetkellä on mansikkaeskimo ehdottomasti.

Mutta näin sunnuntaina tuli sitten syömään meidän koko perhe ja isännän sisko perheineen.
Tehtiin lihasoppaa ja minä tein appelsiinitoscajuustokakkua. Oma äiti ihastui tähän niin, että laitan ohjeen tähän mukaan. Mummu pääsi puoleksi tunniksi oikein sienimetsään Köpin kanssa ja löysi vielä muutaman kangasrouskunkin. Mahtavaa!!!










APPELSIINI-TOSCA-JUUSTOKAKKU

(24-26 cm irtopohjavuoka)

Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl kookosjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja (glut)
2 rkl kermaa

Täyte
2,5 dl piimää
0,5 dl appelsiinin mehua
raastettua appelsiinin kuorta
2 prk appelsiini-tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä / perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Päällinen
50 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa
1/4 dl appelsiinin mehua
1 rkl vehnäjauhoja (glut.)
3 dl mantelilastuja

Uunissa saa olla 200 astetta. 
Laitoin tämän kakun pohjan 26 kokoiseeen irtopohjavuokaan. Vuorasin sen ensin leivinpaperilla. Vaahdotin voin ja sokerin vaahdoksi, lisäsin sitten joukkoon kaikki kuivat aineet sekä kerman. Taputtelin taikinan vuokaan, parin sentin korkeudelle laitoin taikinaa myös reunoille. Täytteessä sekoitin piimän ja tuorejuustot sekaisin. Lisäsin sitten loput täytteen aineet joukkoon.
Kaadoin täytteen pohjan päälle ja annoin koko komeuden olla uunissa puolisen tuntia.

Toscapäällinen:
Mittasin kaikki aineet kattilaan, kiehautin hetken aikaa ja sitten kaadoin kaikki tasaisesti juustokakun päälle ja annoin olla vielä uunissa noin vartin verran.
Annoin jäähtyä huoneenlämmössä ja sai olla yön yli jääkaapissa ennen kuin syötiin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti