sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

RAPUJA


Saatiin muutama rapu lisää meidän lampeen ja tuli siinä sitten mieleen tehä itekin vähän rapuja iltapalaksi grillissä, kun omat ovat niin pieniä vielä tuolla lammessa.
Ostin jättikatkarapuja ja tein niille seuraavanlaisen marinadin:

Noin 60 kpl jättikatkarapua
1 dl öljyä
 2 tl chilitahnaa (sambal oelek)
loraus sitruunamehua
8 kpl valkosipulin kynttä pilputtuna
1 tl sokeria
2 tl soijakastiketta
loraus balsamicoa (tummaa)
ripaus suolaa

Laitoin sulaneet katkaravut marinadipussiin maustumaan pariksi tunniksi ja sitten laitoin ne tikkuihin odottamaan paistoa. Tikut olivat lionneet kylmässä vedessä puolisen tuntia... Kyllä maistui ravut vaan taivaalliselta! (Loput liemet mitä jäi pussin pohjalle, sivelin grillattaessa katkarapujen päälle....)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti