lauantai 28. heinäkuuta 2018

HERKUTTELUA ENNEN LOMAN LOPPUMISTA


Kyllä vaan tälläkin lomalla tuli herkuteltua AIVAN liikaa....ei selityksiä, mutta niin kuuma oli että ei jaksanut välillä tehä muutakuin herkutella, laiskotella ja lukea hyvää kirjaa, jos sitäkään. Mutta eikös se ole loman tarkoituskin. Muiden pakollisten talon hoidollisten remppojen ja maalausten välillä. Meillä ei stressata kiloista lomalla, mutta ehkä vähän sen jälkeen.
Aloitettiin isännän kanssa jo varovasti kevyemmin ja syötiin seesaminsiemenissä leivitettyä ahventa ja pottuja, oli kyllä hyvää! Laitin seesaminsiemenien joukkoon kuivattua tilliä, markkinoilta ostettua aitoa parmesanjuustoa, savusuolaa ja pippuria...
(Eli ensin fileet pyöräytin kananmunassa, sitten leivitin seesaminsiemenissä ja lopuksi paistoin voissa)





*********


PELTIPULLAA JÄLKKÄRIKSI

Tätä mansikkasitruunapiirakkaa tein jo aiemmmin kun oli vieraita kylässä. Muutaman palan sain jemmaan pakkaseenkin. Tämä ohje on Peggyn Pieni Punainen keittiö-blogista. Muuntelin pikkasen oman maun mukaiseksi. (Uunipellin koko tässä minulla 36*28)






















Pohja:
300 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 kpl sitruunankuorta (laitin vähän enemmän)
1 dl maitoa tai kermaa

Täyte
300 g turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 kpl sitruunan mehu
6-7 dl mansikoita puolitettuna


Sekoita kuivat aineet keskenään, raasta pesty sitruunan kuori.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen joukkoon.
Ripottele kuivat aineet taikinaan, keveästi sekoittaen ja lopuksi kerma.
Kaada leivinpaperilla suojattuun uunipeltiin taikina ja tasoita.
Kaada päälle täyte ja ripottele mansikat pintaan.
(Pakastemansikat sopii myös)
Uunissa saa olla 200 asteessa noin 35 min.

Tämä on parasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti