sunnuntai 22. lokakuuta 2017

MUMMON TOHVELI - KAKKU


Shotti-drinkki nimeltä "mummon tohveli" innosti tähän kakkuun.
Drinkkiin tulee kermalikööriä ja salmiakkilikööriä.
Juustokakkuna Baileys-kakku ja koristeena salmarin makuisia koristeita.








Pohja
200 g digestive-keksejä
80 g voita


Täyte
1 dl Baileys-likööriä (kiehautetaan)
4 liivatelehteä
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kermaa
1,3 dl tomusokeria
500 g tuorejuustoa (maustamaton)
3 valkuaista
(halutessa joukkoon vielä pari ruokalusikallista Baileysta)


Salmiakkikoristeet
2 liivatelehteä
0,5 dl apteekkarin salmiakkimixeriä
1 dl vettä
0,25 dl tummaa siirappia
0,25 maissitärkkelystä + tilkka vettä
lopuksi loraus salmiakkilikööriä


Pohjassa murskasin keksit ja sekoitin voisulan sinne joukkoon. Taputtelin sen leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan tasaiseksi ja tein sitten täytteen. Siinä vatkasin kermavaahdon ja vaahtoutuvan vaniljakstikkeen, johon samalla lisäsin tomusokerin. Sen jälkeen liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sitten notkistamaan tuorejuustoa vatkaimella. Seuraavaksi vaahdotin valkuaiset. Kaikki aineet sitten vain sekaisin yhteen paitsi Baileys ja valkuaisvaahto. Baileysin kiehautin nopsasti ja sulatin liivatteet sinne. Se kaadetaan hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon ohkasena norona. Lopuksi käänneellään joukkoon valkuaisvaahto.
Lisäsin vielä joukkoon lopuksi pari ruokalusikallista Baileysta.
Sitten täyte vuokaan ja jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi.

Salmiakkikoristeissa laitoin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Sitten kiehautin kaikki aineet keskenään paitsi maissitärkkelyksen. Kun neste oli kiehahtanut, lisäsin joukkoon puristetut liivatteet ja maissitärkkelyksen joka oli sekoitettu ensin pikkaseen tilkkaan kylmää vettä.
Lopuksi loraus salmaria mukaan ja neste muotteihin jäähtymään pakkaseen.
Kakun päälle laitetaan koristeet ennen tarjoilua valkosuklaarinkulan päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti