sunnuntai 6. elokuuta 2017

HERKUTTELUA PIZZALLA


Tehtiin eilen pitkästä aikaa pizzaa leivinuunissa ja haettiin mummonmökistä vanha leivinlapiokin käyttöön. Isäntä suurimmaksi osaksi paisteli pizzat ja minä poka söin! Hyvin maistui!
Leivinuunin lämmetessä tein alkusalaatit katkaravuilla ja halloumijuustolla. Oli vielä jäljellä balsamicohelmiäkin jääkaapissa, niin sekaan vaan. Hyvin sopi....
Ja lämpöä piisasi sitten yöhön asti!

Eli pizzataikina :
1 pss kuivahiivaa
2 dl haaleaa vettä
1 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
ripaus valkosipulia

Antaa kohota rauhassa tunnin.
Kun taikina valmis, pyörittelee muutaman "pallon"  taikinasta ja tekee ohuet pohjat ja sitten pizzat täytteineen vaan valmiiksi.
Uunissa pitää olla jo se noin kolmesataa astetta, ettei pizzan tarvi olla siellä kuin pari minuuttia. Varmasti tulee rapea ja ohut pizza. Nam! Leivinpaperikaan ei ehi palaa siinä ajassa, hih!
(Helpompi vaan käsitellä leivinpaperin kanssa pizzaa kun laittaa sen uuniin.)

Joku kysyi miten siis se paisto menee käytännössä, niin hiilet vaan siis työnnetään uunin perälle ja pizza siihen tilalle paistumaan muutamaksi minuutiksi, nopeaa!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti