keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

GRANAATTIOMENAJUUSTOKAKKU




Välillä herkuttelua.

Pohja
70 g voita
200 g Marie-keksejä

Täyte
200 g granaattiomenatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 dl kermaa
1 dl granaattiomenahilloa (+0,5 dl vettä)
1 tl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Peilikiille
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 3/4 dl glukoosisiirappia
10 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
180 g kondensoitua maitoa
pastaväriä

Koristeeksi karhunvatukoita ja valkosuklaanappeja.




Täytteessä murskataan keksit ja sekoitetaan voisula joukkoon. Taputellaan irtopohjavuokaan.
(20cm ) Sitten tehdään täyte. Siinä vatkasin kermavaahdon ja sekoitin kaikki aineet varovasti vain sekaisin paitsi liivatteen ja veden. (hippasen lisäsin punaista pastaväriä täytteen joukkoon)
Kun liivatteet ovat lionneet kylmässä vedessä viitisen minuuttia, puristetaan niistä liika vesi pois ja sulatetaan ne tilkkaan kiehautettua vettä. Kaadetaan jäähtynyt neste varovasti täytteen joukkoon. Sitten täyte vuokaan ja annoin olla vähän aikaa koko komeuden jääkaapissa ja sitten laitoin sen pakkaseen yöksi.

Aamusella otin kakun pakkasesta ja tein peilikiilteen kakun päälle.

Liivatteet laitetaan ensin pehmenemään kylmään veteen. Mitataan kattilaan sokeri, vesi ja glukoosi.
Kiehautetaan niitä kunnes sokeri on sulanut ja sammutetaan levy. Lisätään liivatteet ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoitetaan hyvin että suklaa sulaa ja lisätään kondensoitu maito. Käsivispilällä saa sekoitettua mukavasti ja sitten saa lisättyä hyvin elintarvikevärin myös.
Neste saa olla 35 asteista että sen voi kaataa kakun päälle. Laitoin kattilan päälle (otti kiilteeseen kiinni) tuorekelmun ja annoin jäähtyä siinä tunnin verran.
Vielä jäähdyttelin pikkasen kiillettä ja sekoittelin varovasti vispilällä ja sitten kaadoin sen kakun päälle. Kakku oli ritilän päällä salaattikulhon päällä niin mukavasti valui ylimääräinen neste sinne.
(Nesteen voi lämmittää uudelleen ja käyttää toiseen kertaankin)

Kakku jääkaappiin ja odottamaan koristelua hetki ennen tarjoilua....
Jokseenkin hauskan oloista tuo päällinen kun sitä syötiin, hyvää mutta venyvää.
(kiilteen ohjeen bongasin confetin sivuilta)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti