sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

LOHTA JA MUUTA HYVÄÄ


Isäntä savusti lohta ja paisteltiin peurapihvejä. Sai nuoriso syödä sitten pihviä punaviinikastikkeella taikka kalaa valkoviini-purjosipulikastikkeella tai vaikka molempia.
Yllättävän hyvää oli tuo purjosipuli valkoviinissä haudutettuna.

Laitin yhden pussin pakastepurjoa kattilaan, pari ruokalusikallista (reilu) voita perään ja kääntelin niitä siinä vähän aikaa. Lisäsin reilun desin valkoviiniä ja annoin hautua kattilassa 20 minuuttia. Lopuksi lisäsin vielä ripauksen suolaa, sokeria, pippuria, valkosipuliyrttimaustetta ja timjamia. Sai siinä maustua vielä pikkasen aikaa. Oikein hyvin sopi lohen kanssa..........






Toinen hyvä lisuke kalalle olisi ollut kermaviiliin sekoitettuna
ruohosipulia, sinappia, sitruunamehua, mustapippuria ja yrttisuolaa maun mukaan.
Kaikkia muita olisi löytynyt kaapista mutta ei tällä kertaa ollutkaan kermaviiliä...



Tämä on vähän vanhempi kuva kun teimme viikko sitten
pikkasen samaa, mutta perunat tehtiin muotilla sydämen muotoon....
Sunnuntaiherkuttelua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti