tiistai 28. maaliskuuta 2017

BAILEYS-PASHA


No sinne suuntaan ainakin. Niin sanottua modernia pashaa.....tätä olen nähnyt jonkun tekevän jo pari vuotta sitten ja aattelin nyt itekin tehdä pikkasen satsin makeaa herkkua. Tästä riittää neljälle-kuudelle  hengelle oikein hyvin.
Minulla on puinen muotti, mutta se on aivan liian iso ja teinkin tämän sitten isoon suppiloon, jonka vuorasin kostealla harsolla ja suppilon ja harson väliin koristeeksi laitoin koristeavaimen. Ihan vaan katson että jääkö siitä kuvio pashaan. ( Noh, avain oli liian iso ja ei ollut sitten loppujen lopuksi niin kivan näkönen....) Kaadoin täytteen suppiloon harson päälle  ja käänsin harson reunat painoksi siihen päälle. Laitoin yöksi valumaan jääkaappiin tyhjään punajuuripurkkiin. Valkosuklaarouhetta päälle koristeeksi.
Ihan maukasta oli!PASHA:
250 g maitorahkaa
1 dl Baileys kermalikööriä
75 g voita
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl mantelirouhetta
muutama muru tummaa suklaata
koristeeksi valkosuklaata ja
kandeerattuja appelsiineja

Ensin vatkataan huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sitten vatkataan kermavaahto. Lopuksi kaikki aineet vain sekaisin, viimeisenä kermavaahto.
Kandeerattu appelsiini:

Eli leikataan appelsiini ohuiksi siivuiksi, puolitetaan, keitetään 110 asteisessa sokeriliemessä kaksi minuuttia.
(2 dl sokeria ja 1 dl vettä)
Nostetaan pellille leivinpaperin päälle laitetaan  uuniin 100 astetta, annetaan olla puoli tuntia uunin alaosassa, käännetään siivut ja annetaan olla vielä toiset puoli tuntia. Kun jäähtyneet voi laittaa koristeeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti