keskiviikko 26. marraskuuta 2014

IVANA HELSINKI

Kävin oikein sitten Alkossakin töiden jälkeen kun teen viikonlopuksi työkaverille lakkiaisiin Baileyskakun. Toinen kakku vielä pikkasen auki, hih. Ite piti maistaa että varmasti on alkon tuote priimaa ja olihan se. Kippis vaikka sitten sen kunniaksi että yksi työhistorian alueesta tällä hetkellä loppuu. Olen ollut komennuksella nyt nelisen vuotta ja nyt pesti sitten päättyy. Harmi. Toivottavasti saa itse pysytellä vielä työnsyrjässä kuitenkin kiinni. Että ei mikään kivoin ja paras joululahja tähän hetkeen.......mutta elämä jatkuu. Kotivinkki-lehden kylkiäisenä tuli sitten tuommoinen IvanaHelsinki iltalaukku. Suunnittelijana Paola Suhonen. Ihan kivan näkönen veska oikeastaan. Lehti maksoi parisenkymppiä muutama numero, että oli ihan hyvä kauppa se.






Baileys kakku:

Pohjaan vaikka kaurakeksejä 180g ja voita 80g. 
Täytteeseen: 
Pari pakettia mascarponejuustoa, reilu desi tomusokeria, 2 dl kermaa, 3 valkuaista, 1dl Baileysta ja 4 liivatelehteä.......

Sain myös Baileys- suklaamoussen ohjeen:

200 g tummaa suklaata
0,5 dl Baileys likööriä
0,5 dl sokeria
6 kananmunaa
1,5 dl ranskankermaa

Kananmunat ja likööri huoneenlämpöisiä sitten kun alkaa tekemään. Suklaa sulatetaan ja jäähdytetään. Erotetaan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkataan valkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Baileys sekoitetaan jäähtyneeseen suklaaseen. Lisätään keltuaiset erissä ja jatketaan sekoittamista. Lisätään ranskankerma ja lopuksi valkuaisvaahto. Ei muutakun jääkaappiin sitten muutamaksi tunniksi...........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti