keskiviikko 5. marraskuuta 2014

FOCACCIA-LEIPÄÄ

Itse tehty leipä on aina hyvää, teki sitten missä muodossa vaan. Kun vaan jaksaa odottaa ja kohottaa. Aina ei jaksa. Olevanas niin kauhea nälkä että ei ehdi odottamaan. Tänään tein focaccialeipää jossa paprikalla täytettyjä oliiveja, rosmariinia, kirsikkatomaattia ja merisuolaa sekä himalajansuolaa...
Hyvältä maistui! Enpä ole muuten ennen tuommosta tehnytkään. Taikinaan tuli:

- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 0,5 rkl sokeria
- 0,5 rkl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
-  1 tl rosmariinia
- 8 dl vehnäjauhoja
Asteet 220 ja 15-25 min






(Liotin hiivan veteen. Sitten sekoitin muut aineet joukkoon ja jätin kohoamaan 30 min.Kun oli kohonnut levitin taikinan öljyisin käsin pellille. Taikina saa olla aika löysää.  Kohotin vielä vajaa puolisen tuntia. Sitten vaan sormella kuoppia taikinaan ja päälle  tomaatit ja oliivit  ja suolat. Loraus öljyä päälle..)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti