torstai 26. kesäkuuta 2025

PASTEL RUSO

 Tein eilen illalla extemporee (ehkä Mallorcan reissun innoittamana) espanjalaisen jälkiruuan täksi päiväksi. Tein oman muunnellun version pastel rusosta. Maistui oikein hyvin tuoreiden mansikoiden kanssa.


Pohja
100g hienoa sokeria
100g mantelijauhoja
4 kpl kananmunan valkuaista
(vaahdotettu)

Sekoitetaan aineet varovasti keskenään. 
Levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti ja paistetaan 180 asteessa n. 8-10 min.
(Pellin koko puolet isosta uunipellistä.)
Kun pohja jäähtynyt, jaetaan se kahteen osaan.

Täyte
1,3 dl maitoa
100 g voita
50 g sokeria 
30 g paistettuja ja jauhettuja hasselpähkinöitä
30 g paistettuja ja jauhettuja manteleita
15 g perunajauhoja
2 keltuaista
1 tl rommi aromia
Vaniljasokeria maun mukaan
Päälle tomusokeria 

Sekoita ja vatkaa kaikki ainekset keskenään, paitsi voi.
Keitä seos pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siitä tulee kiinteää. 
Anna hieman jäähtyä ja lisää voi.
Sekoita kunnolla. Levitä puolet täytteestä yhdelle pohjalle, lisää toinen pohja päälle ja levitä sitten loput toiselle pohjalle. 
Lisää tomusokeria. Nautitaan kylmänä.
 
Itse laitin vielä päälle tuoreita mansikoita ja itsetehtyä appelsiinicurdia.
Netistä löytyi jostain ohje curdille.
(Kinuskissan sivulta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti