perjantai 5. huhtikuuta 2024

APPELSIINIKAKKU

 Tein anopille gluteenittoman appelsiinikakun. Olen niiiiiin huono tekemään sokerikuorrutetta ja nytkin siitä tuli liian löysää ja se hävisi jonnekin kun sen kakun päälle levitin 🤣. Taisi lorahtaa liikaa vettä joukkoon. Appelsiinikakku on kyllä meen koko perheen lemppari.

Pursotin voikreemillä pikkasia kukkasia vielä koristeeksi kakun päälle. 



Appelsiinikakku
200 g voita
2,2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
1,5 dl glut jauhoja (sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl appelsiinin mehua
2 rkl appelsiinimarmeladia
0,5-1 dl appelsiinikrokanttia
1 appelsiinin kuoriraaste

Vaahdotetaan rasva ja sokeri.
Lisätään munat yksitellen.
Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään taikinaan muiden loppujen aineiden kanssa.
Uuniin 175 astetta ja noin 45 min. 


Voikreemi
100 g voita
2,5 dl tomusokeria (noin)
1 rkl vaniljasokeria (tomumaista)
0,5 rkl maitoa
(Keltaista pastaväriä)

Vaahdotetaan voi. Minimissään viisi minuuttia. 
Lisätään tomusokeria erissä. Vatkataan. Lopuksi maito. Vatkataan. Sitten vaan pursottamaan...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti