lauantai 24. syyskuuta 2022

GEISHA-JUUSTOKAKKU

 Otin ohjeen tähän juustokakkuun Vanillacakes-sivulta ja tein ainoastaan eri kokoiseen irtopohjavuokaan. Rengasvuoka olisi saanut olla isompi, vaikka 26. Tämän tein 24 kokoiseen. Vadelmakerros on pienempi kuin suklaakerros.


Pohja
350 g Domino-keksejä
100 g voita 

Sulatetaan voi ja sekoitetaan se murskattujen keksien joukkoon. Tasoitetaan massa vuoan pohjalle ja vähän reunoillekin.

Suklaakastike
2 dl vispikermaa
1 dl tummaa siirappia
4 rkl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 10 min keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Laita hetkeksi kylmään. 

Riisimurokerros
2 dl riisimuroja
120 g geishasuklaata
60g voita

Sulata suklaa ja voi. Kääntele joukkoon riisimurot. 
Lisää suklaakastike ja riisimurokerros keksipohjan päälle. Laita hetkeksi kylmään.

Geishatäyte
300 g geisha-suklaata
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 dl flora vanillaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa kermat keskenään löysähköksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, geishasuklaa, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri.
Lämmitä tilkka vettä ja purista liivatteista isoin vesi pois, sekoita sitten veden sekaan.
Anna hieman jäähtyä. 
Lisää liivateneste mascarpone-suklaaseokseen norona, hyvin sekoittaen.
Lisää vatkattu kerma seokseen. Laita täyte vuokaan riisimurokerroksen päälle. Laita kylmään. 

Vadelmatäyte
200 g pakastevadelmia 
125 g mascarpone
1 dl vispikermaa
1dl Flora vanillaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
3 kpl liivatteita

Keitä vadelmat ja paseeraa siemenet pois. Anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kermat keskenään löysähköksi vaahdoksi. Yhdistä toiseen kulhoon mascarpone, vadelma ja sokerit.

Lämmitä tilkka vettä ja purista liivatteista isoin vesi pois, sekoita sitten veden sekaan.
Anna hieman jäähtyä. Lisää liivatteet norona mascarpone-seokseen. Lisää lopuksi kermat käännellen joukkoon ja lisää valmis täyte hyytyneen geishatäytteen päälle. Laita hyytymään jääkaappiin. Saa olla yön yli makustumassa.

Koristele kakku mieluummin tarjoilupäivänä, jos kakussa marsipaanikoristeita tai vastaavaa. Ei sitten valu/sula koristeet. Muuten jos koristelee esim edellisenä iltana, ei saa laittaa kakkukupua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti