torstai 11. helmikuuta 2021

TUHTI SUKLAAKAKKU

Täksi päiväksi tein tuhdin suklaakakun, joka muistuttaa sacher-kakkua, mutakakkua ja ihan vain suklaakakkua. Saan tänään muutaman ihanan ystävän kylään. Kakun koristeista voi ehkä päätellä missä aiheessa kokoonnumme tänään. Mukavaa seuraa ja ruokaa tiedossa!



Kakkuohje:

250 g tumma suklaata
250 g voita
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Vadelmamarmeladia + hieman kermavaahtoa

Kostutus:

1 dl Vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa rommia

Kuorrutus:

250 g tummaa suklaata
50 g voita


Pohja: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munavaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja vehnäjauhoja. Sekoita taikina ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Koko taisi olla jottain 23 cm. Paista 175 asteessa noin tunti, koita tikulla kypsyyttä. 
Kostutus: Kiehauta vesi ja sokeri, lisää sitten rommi. Halkaise kakkupohja kahtia ja kostuta ensimmäinen pohja hyvin ja laita täyte siihen päälle. Toinen kakkupohja päälle ja kostutus.
Kuorrutus: Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa sulanut, lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pieninä palasina. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja kiiltävää. Sitten vain kakun päälle levittäen...

Hyvä tehdä edellisenä päivänä, jotta maustuu hyvin.

Edit. Ota kakku ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua, ettei tarvitse moottorisahaa kakun leikkaamiseen, hih! 

****



Tuollaista kuorrutetta aattelin seuraavaksi laittaa päälle... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti