maanantai 12. lokakuuta 2020

SUPPILOVAHVEROISTA

 Tänä vuonna on tullut niin paljon suppilovahveroita että tuli nyt tehtyä ekaa kertaa oikein suppisvoita. Lisäksi tein pikkelssiä, hilloketta sekä kuivasin osan. Pakkasessakin on valmiiksi sipulin kanssa paistettuja suppilovahveroita ja eteenpäinkin suppiksia olen antanut.. 



Suppilovahverovoi

300 g voita
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 tl valkoviinietikkaa

Hienonsin kuivatut suppikset tehosekoittimessa ja lisäsin pannulle 50 g voita. Kun voi oli sulanut lisäsin "suppisjauheen" mukaan. Sekoitin hyvin, en paistanut. Annoin hippasen jäähtyä ja lisäsin huoneenlämpöisen voin (250 g) joukkoon etikan kera. Sauvasekoittimella sekaisin ja leivinpaperille massa pitkittäin. Rullasin leivinpaperin kuten karkkipaperin ja laitoin voin sitten jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Säilyy siellä hyvin 3-4 vkoa. Tein ison pötkön, mutta tästä saisi siis hyvin kaksi pientä kaunista pötköä. 



Suppispikkelssin ohje onkin täällä jo aiemmin ja hillokkeen ohjeen löysin Marttojen sivuilta. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti