sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

SATEITA

Nyt saa ainakin ruohokin kunnolla vettä. Ensin kastelee itse ja sitten vielä luonto hoitaa loput. Ruohonsiemeniä laitettu lisää että sais vähän enempi vihreetä näkyviin. Alkaa muuten kaikki raparperit ja ryytimaatkin pikkasen jo vihertään. Paprikakin kasvaa komiasti ja seuraavaksi laitetaankin ne sitten etikkaliemeen säilöön ettei mene hukkaan. Kasvimaassakin jotain kasvua näkyy....Pensasmustikatkin istutettu mutta saa nähdä miten alkaa viihtymään ja kasvamaan. Haaveena olisi vielä istuttaa muutama karhunvatukkapensas niin eiköhän siinä ole ne pensaat sitten mille käyttöäkin varmasti löytyy. Vadelmapuskia kun on jo, niin ne riittää oikein hyvin.



PAPRIKAT PURKKIIN

Ei muutakun purkkien puhdistusta ja sitten liemen keittoon. Paprikat, sipulit ja valkosipulit pilputaan sekasin. Liemessä etikka ja vesi kuumennetaan, lisätään sokeri ja suola. Sekoitetaan hyvin. Sitten vaan ladotaan tavarat lasipurkkiin ja säilöntäliemi päälle. Annetaan jäähtyä yksi päivä huoneenlämmössä ja sen jälkeen viileään. Saa nähä mitä on sitten kuukauden päästä purkissa :)
Täytyy sanoa että ekaa kertaa näitä jalopenoja tuli nyt sitten säilöttyä! Jos vaikka omatekosta salsaa sitten tekisi.........





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti